Poslovni svijet je prepun prilika za profesionalni rast

U cilju unapređenja poslovnog ambijenta za žene podržala bih inicijative koje omogućavaju bolje obrazovanje i mentorstvo za žene u oblastima koje su tradicionalno muške. Podržala bih i pružanje veće finansijske podrške, kaže Đerić

Dobra organizovanost, radoznalost, posvećenost obavezama i stalna želja za učenjem pomogli su Dragani Đerić, izvršnoj direktorici kompanije D Way, da ostvari uspjeh u biznisu. Kaže da poslovni svijet može izgledati kao izazovan teren, ali da je zapravo prepun prilika za profesionalni rast pojedinca. Đerić je taj izazov prihvatila pa je njena kompanija ove godine dobila priznanje inicijative Top Women Business Montenegro u kategoriji ‚malo preduzeće kojim upravlja žena’.
„Raduje nas činjenica da smo svojom posvećenošću i timskim radom stekli prepoznatljivost i postigli izuzetne rezultate. Svaki uspjeh kompanije D Way doprinosi ugledu i snazi cijele grupe. Ta činjenica svakodnevno  nas motiviše i ispunjava posebnom radošću“, rekla je Đerić.
Kaže da je već 15 godina dio Nelt Grupe i da je članstvo u tom timu ispunjava veli­kim zadovoljstvom. Ima pozitivna iskustva sa poslovnim okruženjem u Crnoj Gori.
„Imala sam sreću da u kolektivu u kojem radim nikada nijesam naišla na prepreke zbog toga što sam žena. Primjećujem da se stvari kreću prema većem uključivanju žena u preduzetništvo. Mislim da je na nama ženama da aktivno radimo na promjeni društva i da se borimo za ravnopravnost. Ovo podrazumijeva podizanje svijesti o važnosti ženskog preduzetništva, razvijanje vještina, ali i obrazovanje, kako bismo se osnažile i doprinijele stvaranju društva u kojem su žene podržane i jednako cijenjene kao muškarci u svijetu biznisa“, poručila je Đerić.

Potrebno je da žene aktivno rade na promjeni društva i da se bore za ravnopravnost

Navodi da bi u cilju unapređenja poslovnog ambijenta za žene podržala inicijative koje omogućavaju bolje obrazovanje i mentorstvo za žene u oblastima koje su tradicionalno muške. Podržala bi i pružanje veće finansijske podrške ženama koje žele da započnu sopstveni biznis, ali i kreiranje inkluzivnijeg poslo­vnog okruženja.
„Poslovni svijet može izgledati kao izazovan teren, ali je zapravo prepun prilika za profesionalni rast pojedinca. Jasno definišite svoje ciljeve i nemojte zaboraviti da vaš doprinos poslovnom svijetu ima veliki značaj. Krenite hrabro naprijed, spremne da ostvarite svoje snove, i ne zaboravite da nijeste same – imate podršku onih koji vjeruju u vas“, kazala je Đerić.
Ona je podsjetila da je kompanija D WAY osnovana 2018. godine i da joj je osnovna djelatnost distribucija robe široke potrošnje. „Naši principali uključuju internacionalne kompanije kao što su Kraš, Mondelez, Jacobs, Neoplanta… Poslujemo kao dio Nelt Grupe, koja svoje aktivnosti širi na dva kontinenta – u Adria regionu i podsaharskoj Africi. Posebno smo ponosni na saradnju i na mogućnost razmjene iskustava i znanja sa kolegama sa svih tržišta na kojima Nelt Grupa posluje“, poručila je Đerić.

(Visited 19 times, 1 visits today)