Žene bi trebalo da budu većina
u svakom liderskom timu

Crnogorsko društvo sazrijeva, ali još uvijek nije spremno da istinski podrži žene u biznisu - i ne samo u biznisu već u ukupnom društvenom djelovanju

 „Radite to što volite, volite to što radite“, mantra je Filipa Popovića, koji svoje preduzetničke i upravljačke sposobnosti već 17 godina ugrađuje u Avon, globalni kozmetički brend, osnovan 1886. godine. Ovaj ponosni otac, suprug, brat i sin, ali i kolega i prijatelj, svojim primjerom živi kompanijski moto – stvoriti bolji svijet za žene, jer je takav svijet bolji za sve. Filip Popović je rukovodilac novoformiranog globalnog Centra za odnose s korisnicima i snabdjevačima u Avon Internationalu. Stručnjak je za međunarodni razvoj poslovanja i korisničko iskustvo. Uspješno je gradio i vodio velike timove, komercijalne transformacije i poslovne operacije za Avon u više od 40 zemalja širom Evrope, Afrike i Azije. Sarađuje sa više od 600 članova tima i vanjskim dobavljačima koji podržavaju kompaniju Avon na globalnom nivou.

„Sasvim slučajno prije 17 godina ukucao sam u Google pretraživač – „sam svoj gazda“ i kao prvi odgovor ugledao Avon stranicu. Avon sam već poznavao jer je moja majka i tada koristila Avonove kreme. Bila je to ljubav koja je obećavala na samom startu“, kaže Popović. Dodaje da je ubrzo shvatio da je postao dio tima kompanije koja danas ima iza sebe  137 godina borbe za finansijsku samostalnost žena. 

„Naš model poslovanja kreiran je i prilagođen ženama tako da im omogućava da ulože svoje vrijeme na način koji njima odgovara i da za to budu kompenzovane kroz zaradu, nagrade i putovanja.Takođe, brinemo i o zdravlju žena. Do sada smo u te svrhe donirali više od 950 miliona dolara širom svijeta, edukovali 180 miliona žena i organizovali više od 17 miliona besplatnih pregleda. U Crnoj Gori 2019. donirali smo UZ aparat u vrijednosti od 30 hiljada eura, a spremamo i novu donaciju“, kazao je Popović.

Žene bi trebalo da se klone sredine koja im ne dozvoljava da budu snažne, hrabre i važne

On podsjeća da Avon izdvaja znatna sredstva za borbu protiv nasilja u porodici. „U potpunosti živim Avonove vrijednosti – povjerenje, poštovanje, vjera, skromnost, poštenje…“, rekao je Popović, navodeći da time objašnjava i svoje prisustvo u kozmetičkoj industriji, koja se često percipira kao dominantno ženska.

Kaže i da je odrastao u porodici koja ga je podsticala da uvijek bude najbolja verzija sebe, odnosno da se stalno preispituje i unapređuje – „Ono što sam danas nastalo je iz stalne potrebe da se poredim sa onim što sam bio juče“.

Upitan koliko su mu na poslovnom putu u Avonu podrška bile žene, Popović odgovara – „Vjerovatno nije popularno, ali moram reći da sam ’majčin sin’. Da tome dodam, podigla me baka. Emancipovale su me sestre. Supruga podržala u svakoj misli, svakom naporu i rodila mi najveću ljubav života, moju Laru. Od njih imam bezrezervnu podršku. U mom direktnom timu sve su same liderke – devet lavica iz cijelog svijeta. Naša izvršna direktorica je žena. Mnoge koleginice moja su konstantna inspiracija i podrška!“, naveo je on.

Popović navodi da je srećan što mu je otac ’otvorio vidike’ i što ga je naučio kako se poštuju i podržavaju žene. „Obaveza mi je da to prenesem na mog sina Luku“.

On smatra da bi žene trebalo da budu većinski dio apsolutno svakog liderskog tima, bez obzira na tip industrije. Dodaje i da mu se čini da crnogorsko društvo sazrijeva, ali da još uvijek nije spremno da istinski podrži žene u biznisu – i ne samo u biznisu već u ukupnom društvenom djelovanju. 

„Mišljenja sam da osnaživanje žena i davanje jednakih mogućnosti ide paralelno sa njihovim samopouzdanjem. Samopouzdanje se gradi u stabilnom okruženju, a nažalost nestaje sa porastom nasilja. Svjetska statistika kaže da jedna od tri žene jeste žrtva nasilja u porodici. Statistika u Crnoj Gori, nažalost, može da bude samo lošija… Otuda mislim da Crnoj Gori nedostaju  ljubav i podrška, koje bi doprinijele samopouzdanju kod žena. Uz to, i kreiranjem jednakih uslova žene treba podržati i osnažiti da se angažuju  u svim društvenim procesima, pa samim tim i u biznisu“, kazao je on.

Popović je pozvao sve da podrže „razvoj samopouzdanja kod žena, jer žena koja je snažna i puna samopouzdanja uglavnom je i hrabra“. „Hrabra žena lakše preuzima odgovornost, a njena hrabrost, siguran  sam,  čini naše društvo jačim i boljim“.

On je poručio ženama koje žele da se bave biznisom da se drže pravila – radite to što volite, volite to što radite.  

„Kada radite ono što volite, onda je energija vezana za taj posao na posebnoj frekvenciji i zaista daje drugačije rezultate. Iako često kao kontratezu čujem da ne možemo svi raditi ono što volimo, ja zaista vjerujem da je, bez obzira na to što u svakodnevnom poslu nailazimo na situacije koje nam nijesu najomiljenije, važno da se fokusiramo na ono što nas ispunjava. Tako, radeći više onog što nas čini zadovoljnim, možemo povećati energiju i motivaciju, što zagarantovano dovodi do boljih rezultata. Savjetujem ženama da se klone sredine koja im ne dozvoljava da budu snažne, hrabre i važne – jer to je preduslov za napredak!“, zaključio je Popović.

Saradnja sa ženama je ugodnija i neposrednija

Govoreći o utiscima iz dosadašnje saradnje sa ženama u poslovnom svijetu u poređenju sa njihovim muškim kolegama, Popović navodi da generalno želi da se sjeća samo pozitivnih situacija. „Iz onih ne tako ugodnih mnogo  sam naučio, tako da su za mene one ipak postale pozitivne. Saradnja sa ženama za mene je uvijek bila ugodnija, otvorenija, neposrednija. Jako mi je bitan takav odnos i, kada se uspostavi, mislim da je on uvijek snažniji sa osobom suprotnog pola. Osjećam to i kroz moj odnos sa timom koji vodim“, rekao je on.

(Visited 69 times, 1 visits today)