U životu i u poslu važno je biti svoj

Televizija E svojim primjerom pokazuje da pristojnost, profesionalizam i temeljnost vrijede, da smo svi ravnopravni i da treba da imamo jednake šanse, kaže Sonja Drobac

Televizija E najmlađi je i najveći crnogorski komeracijalni emiter. Ova moderna televizija započela je emitovanje 13. jula 2022. godine. Gledaocima donosi savremene informativne i zabavne formate – provjerene informacije, kvalitetne analize i dobru zabavu. Njena osnivačica i izvršna direktorka je Sonja Drobac, doajenka crnogorskog i regionalnog novinarstva i omiljeno televizijsko lice.

„Vaspitavana sam da to što sam žensko nije i ne smije mi biti prepreka ni za šta u životu. I zaista, nikada nijesam imala dilemu. Živim život, profesionalni i lični, neopterećena razlikama – rodnim, nacionalnim, vjerskim, seksualnim, rasnim… Naprotiv, poštujem ih. I tome učim i svoju ćerku, a nastojim da to prenesem i na svoje mlađe saradnice i saradnike“, kaže Drobac.

Navodi da je svjesna da je naše društvo još daleko od njenih pogleda na svijet i da nijesu sve djevojke i žene imale niti imaju priliku da rašire krila, da budu voljene i podržane, da budu ravnopravne, da imaju približno jednake šanse, da budu shvaćene i prihvaćene. „Mnogo puta sam u karijeri čula takva iskustva. Dešavalo se da se i sama nađem u situacijama u kojima se od mene u poslu očekivalo da budem žena, a ne novinarka, urednica, menadžerka. To ’žena’ značilo je da se povinujem, da se povučem, da prihvatim da neko drugi donosi odluke u moje ime, da pristanem na inferiornost. Ja sam, ipak, u životu i u poslu uvijek bivala ja – posvećena, uporna, temperamentna, timska igračica i liderka, svjesna svojih vrijednosti i vrijednosti svih ljudi sa kojima radim, ona koja poštuje druge i koja očekuje poštovanje za postignuto“, rekla je Drobac. Tvrdi da je zahvaljujući tome napredovala u karijeri i pomjerala granice. „Tako je nastala i Televizija E, kao medij, ali i kao kompanija u kojoj trenutno radi više od stotinu koleginica i kolega. Kompanija u kojoj su po broju dominantnije djevojke i žene“.

Vaspitavana sam da to što sam žensko nije i ne smije mi biti prepreka ni za šta u životu

Objašnjava da je kao osnivačica i izvršna direktorka donosila odluke možda na drugačiji način nego njene  muške kolege. „Mnogo puta pomislila sam kako će neka moja odluka uticati na živote kolega, ali i njihovih roditelja, supružnika, djece. To me je u nekim situacijama činilo opreznijom nego što zaista jesam. Ali nekada me i guralo naprijed, motivisalo da nema povlačenja, da postignemo više nego što sam mislila da možemo. Zato sam veoma ponosna što sam prva među jednakima u televiziji i kompaniji koja, primjerom pokazuje svakoj osobi u našem društvu da pristojnost, profesionalizam i temeljnost vrijede, da smo ravnopravni i da treba da imamo jednake šanse“, kazala je Drobac.

(Visited 50 times, 1 visits today)