Biramo da nam svaki korak bude korak naprijed

U svakom poslu poželjno je da sebe posmatrate u odnosu na nekoga ili nešto - jedino tako znate da li idete naprijed ili stagnirate. Jako sam ponosna zbog činjenice da sam svojim angažmanom doprinijela da kompanija SAMMS bude u društvu najboljih, poručila je Radonjić.

„Mi smo izabrali da nam svaki korak u poslu bude korak naprijed“, kaže Anja Radonjić, vlasnica kompanije SAMMS, koja se bavi distribucijom proizvoda najpoznatijih svjetskih modnih brendova. Njena kompanija dobitnica je TWBM priznanja u kategoriji ‘srednje preduzeće kojim upravlja žena’. Radonjić smatra da je u poslu vema važan trenutak kada drugi uvaže vaš rad.

„Mislim da je jako važno kada dobijete potvrdu da ste uradili nešto dobro. Kada ta potvrda stigne od najboljih, onda je to zaista veliki podsticaj i siguran znak da koračate pravim putem. U svakom poslu poželjno je da sebe posmatrate u odnosu na nekoga ili nešto – jedino tako znate da li idete naprijed ili stagnirate. Mi smo izabrali da svaki korak u poslu bude korak naprijed. U našem slučaju potvrdilo se da se sličan sličnom raduje. I da sličan sličnoga prepoznaje. Jako sam ponosna zbog činjenice da sam svojim angažmanom doprinijela da kompanija SAMMS bude u društvu najboljih“, poručila je ona. 

Radonjić kaže da u SAMMS-u imaju jasnu strategiju i viziju u kom pravcu treba da se razvija kompanija, te da su postavili dobar temelj i da imaju konkretan cilj. „Da bi naš temelj i dalje bio čvrst, a cilj još bliži, neophodni su strpljenje, upornost, maksimalna posvećenost, istinsko zalaganje, poštovanje poslovne etike i građenje odnosa na principima uzajamnog  povjerenja i poštovanja“, smatra Radonjić.

Podjednako su važni, kako dodaje, i sposobnost prilagođavanja promjenama i umijeće donošenja ključnih odluka. Zahvaljujući načinu rada i principima kojih se čvrsto drže u kompaniji SAMMS, uspješno traju u svom poslu već nekoliko decenija.

„Živimo u nesigurnim vremenima, čini mi se podjednako teškim i za žene i za muškarce. Kada govorimo samo o ženama, utisak je da se od nas očekuje više zalaganja i da se suočavamo sa više obaveza i izazova. U našoj sredini očekivanja od žena u poslu nijesu u skladu sa stvarnim podsticajima da budu uspješne i poštovane  kao ravnopravni partneri“, tvrdi Radonjić.

Ona pojašnjava da se od žena očekuje mnogo, a podrška je, kako joj se čini, više  deklarativna nego stvarna. Ono što je važno jeste da žena koja se odluči za privatan biznis bude odlučna, uporna i da ima samopouzdanje, dodaje Radonjić.

Kada bi bila u prilici da nešto mijenja u poslovnom okruženju a tiče se učešća žena, Radonjić navodi da bi snažno podržavala programe koji promovišu žensko preduzetništvo.

„Zalagala bih se da podrška ženama u biznisu bude jasna i konkretna, a ne samo deklarativna. Kada govorimo o tome, mislim na podršku čitavog sistema, naročito na segment obrazovanja. To je jedna od najvažnijih karika u lancu elemenata neophodnih za uspješno bavljenje poslom“, rekla je ona.

Radonjić je ženama koje razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa, koje se dvoume ili su nesigurne u vezi sa tim, poručila da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, ali i da budu spremne na velika odricanja.

„Privatni biznis je izazovno polje, često nesigurno i dinamično, ali nije nesavladivo. Uostalom, nekad treba rizik posmatrati kao priliku za razvoj, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu“, rekla je ona.

Radonjić kaže da je posebno ponosna na činjenicu da su vodeće evropske kompanije koje se bave modom odabrale firmu SAMMS za partnera. „Drago mi je što to potvrđuje da u poslovnom svijetu nema razlike između malih i velikih – važno je da ste dobri u svom poslu“, zaključila je ona.

(Visited 25 times, 1 visits today)